Voorkomen is beter dan genezen.
Het doel van vaccineren is het beschermen van uw kat tegen verschillende besmettelijke ziekten. Het zorgt ervoor dat uw kat bepaalde ziekten niet meer kan krijgen of dat ernstige symptomen veel minder optreden. Wij adviseren daarom uw huisdier regelmatig te laten vaccineren. Bij katten vaccineren we tegen katten- en niesziekte. Dit doen we op een leeftijd vanaf 9 weken.

Als uw kat door ons gevaccineerd is, krijgt u van ons een gepersonaliseerd herinneringskaartje thuisgestuurd voor de jaarlijkse herhalingsvaccinatie en de bijbehorende gezondheidscheck. Een dier moet op het moment van vaccineren gezond zijn. De dierenarts voert daarom tijdens het vaccinatieconsult een klinisch  onderzoek uit. Op deze manier wordt er onderzocht hoe het gesteld is met de gezondheid van uw huisdier. Daarnaast biedt dit consult u de kans om zaken als voeding, ontworming, vlooienbestrijding en dergelijke met ons te bespreken.

Uw kat is na de vaccinatie voor een bepaalde periode beschermd tegen de betreffende ziekteverwekkers. Om het effect van de vaccinatie te behouden, zijn er dus jaarlijkse herhalingsvaccinaties nodig.

De toegediende vaccinaties worden bijgehouden in een dierenpaspoort of vaccinatieboekje. Wanneer u met uw huisdier naar het buitenland gaat, is een officieel Europees dierenpaspoort verplicht.

paspoortje klein

 

 

 

Dierenartsenjourebanner.jpg