Konijnen zijn leuk, nieuwsgierig en slim. Goede voeding, regelmatige beweging en aandacht zijn voor een konijn essentieel. Konijnen zijn echte groepsdieren, ze moeten dus minimaal 1 konijnenmaatje hebben !

Het verblijf van een konijn zal altijd kleiner zijn dan het konijn in de vrije natuur zou hebben. We kunnen er echter wel voor zorgen dat het konijn een prettig leven zal hebben. Konijnen zijn echte groepsdieren, ze leven niet graag alleen. Het is dus gezelliger om een soortgenoot te hebben. Een gecastreerd rammetje en vrouwtje gaat vrijwel altijd goed, twee gecastreerde rammetjes  geeft meestal ook geen problemen. Een grote groep is natuurlijk ook erg leuk. Mocht u problemen ondervinden met het koppelen neem dan gerust contact met ons op.

U heeft een groot en ruim hok nodig met een flinke ren er aan vast. Ze moeten altijd in en uit de ren kunnen. Konijnen moeten daadwerkelijk kunnen rennen ! Lekker los in de tuin is natuurlijk het einde, zorg er wel voor dat ze kunnen schuilen als dat nodig is en dat de omgeving ‘uitbraakproof’ is. Zorg dat het ruime hok niet op de tocht of in de zon staat. Kou is geen probleem voor konijnen, vocht en hitte wel, zorg er voor dat de konijnen zich warm kunnen ingraven in een dikke laag stro. Konijnen zitten graag ergens in of onder, dat geeft hen een veilig gevoel. Ook al is een konijn in een hok niet meer van deze tijd, geef ze in ieder geval de ruimte om te kunnen bewegen, spelen en graven !

 

 

knaagdieren en konijnen