Voorkomen is beter dan genezen.
Het doel van vaccineren is het beschermen van uw hond tegen verschillende besmettelijke ziekten. Het zorgt ervoor dat uw hond bepaalde ziekten niet meer kan krijgen of dat ernstige symptomen veel minder optreden. Er zijn een aantal ziekten die levensbedreigend kunnen zijn, waarvoor geen behandeling beschikbaar is. Wij adviseren daarom uw hond regelmatig te laten vaccineren.

Bij honden vaccineren we tegen:

  • Hondenziekte
  • Parvo
  • Leverziekte
  • Ziekte van Weil
  • Kennelhoest
  • Rabiës

Als uw hond door ons gevaccineerd is, krijgt u van ons een  gepersonaliseerd herinneringskaartje thuisgestuurd voor de jaarlijkse herhalingsvaccinatie en de bijbehorende gezondheidscheck. Een dier moet op het moment van vaccineren gezond zijn. De dierenarts voert daarom tijdens het vaccinatieconsult een klinisch  onderzoek uit. Op deze manier wordt er onderzocht hoe het gesteld is met de gezondheid van uw huisdier. Daarnaast biedt dit consult u de kans om zaken als voeding, ontworming, vlooienbestrijding en dergelijke met ons te bespreken.

Tijdens het consult  zal met u besproken worden welke vaccinaties er voor het komende jaar nodig zijn. Uw hond is na de vaccinatie voor een bepaalde periode beschermd tegen de betreffende ziekteverwekkers. Om het effect van de vaccinatie te behouden, zijn er dus herhalingsvaccinaties nodig.

De toegediende vaccinaties worden bijgehouden in een dierenpaspoort of vaccinatieboekje. Wanneer  u met uw huisdier naar het buitenland gaat, is een officieel Europees dierenpaspoort verplicht.

paspoortje klein

 

 

 

Dierenartsenjourebanner.jpg